Стихиры на богослужении Сретения Господня

Не старец Мене держи́т, но Аз держу его, – рече Господь, – *той [тот] от Мене отпуще́ния просит.

*Днесь [сегодня] *дре́вле [некогда, прежде] Бог, Моисею в Сина́и закон пода́вший, закона повинуется велениям, нас ради, яко Милосерд, *по нам быв [став подобен нам]. Ныне Чистый Бог яко *Отроча́ [отрок] Свято, *ложесна́ [утробу] разверз чистые, Себе Самому яко Бог прино́сится, от законной клятвы свобожда́я (нас) и просвещая души наши.

*Покло́нься [поклонился] старец, и стопа́м божественным прикосну́вся *неискусобра́чной [не познавшей искуса брака (близости) с мужчиной] и Богоматери: «Огнь, – *рече́ [сказал], – но́сиши, Чистая! Младенца боюсь объя́ти Бога, Света *Невече́рняго [не знающего заката] и миром Влады́чествующаго.

Симео́н *вопия́ше [воскликнул] (идя умирать): «Адама извести́ти иду, во аде живущего, и Еве принести благове́стие, со пророки ликуя́: благословен Бог отец наших!

*Иже [тем (прообразом), что] древним (людям) *бя́ше [были] новорожденные го́рличища, двоица птенцов, – *в ни́хже место [вместо них] ныне божественный старец Симеон и целомудренная Анна пророчица, Сыну Единородному Отчу, от Девы рожденному и в церковь приноси́му, служат, величающе.

Ирмо́с: Су́шу, *глубороди́тельную [рожденную в бездне, т.е. дно морское] землю, солнце *наше́ствова [нашло, осветило] *иногда́ [не́когда]: *я́ко [подобно] стена огусте́ла *обапо́лы [по обоим сторонам] вода, людем *пешомореходя́щим [идущим пешком в море] и богоугодно поющим: поем, Го́сподеви, славно бо прославился.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.

Перейти к верхней панели